Velkommen til Rasmusknatten!

Denne bloggen vil først og fremst handle om hytta vår der vi har små og store prosjekter på gang eller bare nyter tilværelsen. Det kan også hende at det kommer innlegg om håndarbeid, natur og interiør. Håper du vil finne både inspirasjon og glede her. God fornøyelse!

mandag 14. februar 2011

Happy Valentine

I dag er det 14. februar, alle hjerters dag som den heter på norsk.
Opprinnelsen til valentinsdagen er ikke entydig, men den mest kjente historien som er knyttet opp til feiringen handler om de to tidligkristne martyrene Sankt Valentin og hans kjæreste Julia. Valentin ble fengslet av den romerske keiseren Claudius for sin tro, og ble siden dømt til døden i år 273 e. Kr. Før han ble drept skal han ha skrevet et brev til Julia der han ba henne holde seg til sin gud. Brevet ble undertegnet ”… fra din Valentin”, som siden har blitt en tradisjonell hilsen på kjærlighetsbrev man deler ut på valentinsdagen.

Det sies også at dagen kan ha røtter i antikkens Roma og feiringen av gudinnen Juno, beskytter av kvinner og ekteskap.Dagen har blitt feiret siden 1500-tallet i England ved at man gir gaver og kort (gjerne anonymt) til sin hjertes utkårede.

Store Norske Leksikon har en litt annen forklaring på dagens opprinnelse som du kan lese om her.
Den forklaringen syntes jeg passet godt til bildet som jeg tok av disse 2 “turtelduene” i solnedgangen.

Turtelduer2
Ønsker dere alle en herlig Valentinsdag!

Klem Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar